Čokoladna torta
Sastojci za koru:
10 Jaja
6 Kašika šećera
6 Kašika brašna
4 Kašike kakaoa
200 ml Ulja
Za fil:
750 ml Mleka
3 Kašike šećera
100 g Mlečne čokolade
3 Kesice pudinga od čokolade
170 g Maslaca
400 g Lešnik krema
Još:
200 ml Čokoladnog mleka
500 ml Mleka
Ganaš:
300 ml Slatke pavlake
200 g Crne čokolade
Priprema:
Pravite 2 kore sa po 5 jaja.Potom svaku koru prerežite na dva dela tako da dobijete 4 kore.Umutite penasto 5 belanjaca,postepeno dodajte 3 kašike šećera,pa kratko još mutite.Dodajte žimanca ,100 ml ulja,3 kašike brašna i 2 kašike kakaoa pa umešajte ručno.Smesu sipajte u pleh 22 cm,i pecite na 180 stepeni 15-20 minuta.Kada se kora ohladi,premažite je na dva dela.Za fil mleko stavite da provri,a u preostalih 250 ml mleka dodajte šećer i puding,pa kada je mleko gotovo,skuvajte puding.Sklonite sa šporeta,pa dodajte 100 g čokolade i mešajte dok se čokolada ne otopi.Ostavite da se puding ohladi.Maslac umutite,pa postepeno dodajte puding.Puding isto umutite mikserom pre nego što ga spojite s maslacem.Potom dodajte lešnik krem,i sve zajedno umutite.Svaku koru prelijte sa malo čokoladnog mleka,pa filujte tortu.Za ganaš u 300 ml slatke pavlake dodajte 250 g crne čokolade,i na slaboj temperaturi mešajte dok se čokolada ne otopi.Potom se krema ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi,zatim par sati u frižideru.Kad je ganaš postao čvrst,umutite ga mikserom,pa koristite za dekorisanje torte.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment