Fokača
Sastojci:
450 g Brašna
1 Kesica suvog kvasca
1 Kašičica šećera
1/2 Kašičice soli
250 ml Mlake vode
3 Kašike maslinovog ulja
2 Čena belog luka
50 ml Maslinovog ulja
1 Kašika suvog ruzmarina
1 Kašičica morske soli
Masline
Priprema:
Sjedinite,brašno,kvasac,so i šećer,pa dodajte 3 kašike ulja i s mlakom vodom zamesite testo.Podmažite pleh,pa testo razvucite i prekrite streč folijom.Ostavite da stoji sat vremena.Zatim zagrejte 50 ml ulja da bude mlako,pa u to dodajte ruzmarin i sitno seckani beli luk.Prelijte preko testa,pa prstima napravite malo udubljenje.Ostavite da stoji još petnaest minuta,a onda u testo utisnite masline i pospite morskom solju.Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment