Fokača

Sastojci: 450 g Brašna 1 Kesica suvog kvasca 1 Kašičica šećera 1/2 Kašičice soli 250 ml Mlake vode 3 Kašike maslinovog ulja 2 Čena belog luka 50 ml Maslinovog ulja 1 Kašika suvog ruzmarina 1 Kašičica morske soli Masline Priprema: Sjedinite,brašno,kvasac,so i šećer,pa dodajte 3 kašike ulja i s mlakom vodom zamesite testo.Podmažite pleh,pa testo razvucite i prekrite streč folijom.Ostavite da stoji sat vremena.Zatim zagrejte 50 ml ulja da bude mlako,pa u to dodajte ruzmarin i sitno seckani beli luk.Prelijte preko testa,pa prstima napravite malo udubljenje.Ostavite da stoji još petnaest minuta,a onda u testo utisnite masline i pospite morskom solju.Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru