Kobler sa jagodama
Sastojci:
1 kg Jagoda
Sok od pola limuna
200 g Šećera
Prstohvat soli
3 Kašičice gustina(kukuruznog skroba)
Za testo:
180 g Brašna
150 g Šećera
1/2 Kesice praška za pecivo
Prstohvat soli
150 ml Pavlake za kuvanje
70 g Maslaca
Priprema:
Jagode isecite na četvrtine,pospite ih šećerom i sokom od pola limuna,pa sve pomešajte sa gustinom i prstohvatom soli.Pomešajte brašno sa praškom za pecivo,šećerom,solju,pa u tu suvu smesu urolajte kocke putera.Dodajte pavlaku za kuvanje i sve lepo sjedinite da dobijete testo srednje gustine.Posudu za pečenje premažite puterom i na dno rasporedite jagode.Preko jagode stavite testo koje kašikom zahvatate kao velike knedle.Pecite oko 45 minuta na 180 stepeni dok testo ne dobije zlaćanu boju.Kobler servirajte topao sa kuglom sladoleda.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment