Kobler sa jagodama

Sastojci: 1 kg Jagoda Sok od pola limuna 200 g Šećera Prstohvat soli 3 Kašičice gustina(kukuruznog skroba) Za testo: 180 g Brašna 150 g Šećera 1/2 Kesice praška za pecivo Prstohvat soli 150 ml Pavlake za kuvanje 70 g Maslaca Priprema: Jagode isecite na četvrtine,pospite ih šećerom i sokom od pola limuna,pa sve pomešajte sa gustinom i prstohvatom soli.Pomešajte brašno sa praškom za pecivo,šećerom,solju,pa u tu suvu smesu urolajte kocke putera.Dodajte pavlaku za kuvanje i sve lepo sjedinite da dobijete testo srednje gustine.Posudu za pečenje premažite puterom i na dno rasporedite jagode.Preko jagode stavite testo koje kašikom zahvatate kao velike knedle.Pecite oko 45 minuta na 180 stepeni dok testo ne dobije zlaćanu boju.Kobler servirajte topao sa kuglom sladoleda. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru