Kokos baklava

Sastojci: 3 Jaja 1 Šolja od 2 dl šećera 1 Šolja ulja 300 ml Jogurta 1 Prašak za pecivo 200 gr Kokosa 1 Pakovanje kora za pitu Za fil: 2 Šolje vode 2 Šolje od 2 dl šećera Aroma vanile ili kriške limuna po želji Priprema: U šerpu sipati 2 šolje od 200 ml šećera i 2 šolje vode možete staviti aromu vanile ili dve kriške od limuna kuhati oko 10 minuta.Sada ćemo da spremamo fil prvo ćemo umutiti 3 jaja,1 šolju šećera mutiti da bude penasto.Dodati 1 šolju ulja ,300 ml jogurta,1 prašak za pecivo i 200 gr kokosovog brašna sve to sjedinimo žicom kada smo to sjedinili sada ćemo da pripremimo kore.Kora će nam biti potrebno 500 gr odnosno 1 pakovanje.Stavljati po jednu koru i naneti po 2 kašike smese tanko razmažemo kada smo razmazali ovu prvu koru sada nanosimo i ovu drugu koru preko.Sipamo dve kašike smese razmažemo pa zatolamo koru prvo ćemo mali deo da spojimo pa da lagano rolamo i lagano prebacujemo u namazan pleh sa margarinom a možete i sa uljem.Ako vam je pleh mali odsecite jedan deo od rolata ostale delove rolata ćemo ređati zadnje .Kada smo savili sve baklave sada idemo da pečemo na 180 stepeni oko 20-25 minuta.Kada nam je baklavica gotova sada ćemo da prelijemo sa hladnom agdom odnosno sirupom.Da se ona fino natopi ostaviti 2 sata da bi to lepo upilo. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru