Krem kolač sa breskvama

Sastojci za koru: 4 Jajeta 8 Kašika šećera 8 Kašika brašna Pola kesice praška za pecivo 50 ml Ulja Za fil: 4 Breskve 10 Višanja 2 Kašike šećera Kesica želatina 2 Kesice šlaga 200 g Šećera u prahu Kesica vanilin šećera 400 ml Jogurta Čokoladne mrvice Priprema: Penasto umutite žumanca sa šećerom.Smesu lagano sastavite s dobro umućenim belanjcima,pa sipajte brašno izmešano s praškom za pecivo i ulje,a potom i ujednačite.Testo razlijte u pouljen i brašnom posut okrugli kalup i pecite 25 minuta na 180 stepeni.Želatin ostavite da stoji u vodi da nabubri.Šlag umutite sa šećerom u prahu,vanilin šećerom i jogurtom.Na kraju umešajte oceđen želatin i sve preručite na ohlađenu koru.Oljuštene breskve prepolovite i višnje bez koštica kratko kuvajte u malo vode sa šećerom.Prohlađene polutke breskvi i višnje rasporedite po torti i stavite u frižider da se dobro ohladi.Pre služenja pospite čokoladnim mrvicama i iscedite. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru