Krem kolač sa breskvama
Sastojci za koru:
4 Jajeta
8 Kašika šećera
8 Kašika brašna
Pola kesice praška za pecivo
50 ml Ulja
Za fil:
4 Breskve
10 Višanja
2 Kašike šećera
Kesica želatina
2 Kesice šlaga
200 g Šećera u prahu
Kesica vanilin šećera
400 ml Jogurta
Čokoladne mrvice
Priprema:
Penasto umutite žumanca sa šećerom.Smesu lagano sastavite s dobro umućenim belanjcima,pa sipajte brašno izmešano s praškom za pecivo i ulje,a potom i ujednačite.Testo razlijte u pouljen i brašnom posut okrugli kalup i pecite 25 minuta na 180 stepeni.Želatin ostavite da stoji u vodi da nabubri.Šlag umutite sa šećerom u prahu,vanilin šećerom i jogurtom.Na kraju umešajte oceđen želatin i sve preručite na ohlađenu koru.Oljuštene breskve prepolovite i višnje bez koštica kratko kuvajte u malo vode sa šećerom.Prohlađene polutke breskvi i višnje rasporedite po torti i stavite u frižider da se dobro ohladi.Pre služenja pospite čokoladnim mrvicama i iscedite.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment