Laka musaka sa tikvicama

Sastojci: 1 kg Tikvica 400 g Mlevenog mesa 2 Jajeta Pola šolje mleka 50 g Rendanog kačkavalja Glavica crnog luka Ulje,đumbir u prahu,so,biber Priprema: Sitno seckani crni luk propržite na zagrejanom ulju.Dodajte mleveno meso i začine,pa nastavite s prženjem dok meso ne omekša.Tikvice uzduž isecite na ploške i posolite ih,pa ostaviti da stoje pola sata.U podmazanu vatrostalni sud stavite red oceđenih tikvica,pa red mlevenog mesa i tako dok ne utrošite sav materijal.Jaja umutite s mlekom,začinite i prelijte preko složene musake.Pospite rendanim kačkavaljem.Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru