Lazanje sa tikvicama
Sastojci:
600 g Tikvica
50 g Maslaca
Beli biber,so
12 Listova za lazanje
100 g Gorgonzole
2 Kašike parmezana
Za bešamel sos:
50 g Maslaca
50 g Oštrog brašna
1 L Mleka,beli biber,so
Priprema:
Tikvice operite i uzdužno ih isecite na tanke ploške.Propržite ih na zagrejanom maslacu,pa ih pobiberite.Kore za lazanje kuvajte oko tri minuta u ključaloj posoljenoj vodi.Za bešamel sos na maslacu propržite brašno i lagano sipajte toplo mleko uz neprestalno mešanje dok ne dobijete glatku gustu smesu.Posolite i pobiberite.Na dno vatrostalnog suda sipajte malo bešamela,ređajte red lazanja,po njima rasporedite bešamel,tikvice i narendanu gorgonzolu.Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.Na kraju treba da bude red bešamela,rendana gorgonzola i parmezan.Pecite oko 25 minuta na 200 stepeni.Služite tople lazanje isečene na kocke.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment