Lazanje sa tikvicama

Sastojci: 600 g Tikvica 50 g Maslaca Beli biber,so 12 Listova za lazanje 100 g Gorgonzole 2 Kašike parmezana Za bešamel sos: 50 g Maslaca 50 g Oštrog brašna 1 L Mleka,beli biber,so Priprema: Tikvice operite i uzdužno ih isecite na tanke ploške.Propržite ih na zagrejanom maslacu,pa ih pobiberite.Kore za lazanje kuvajte oko tri minuta u ključaloj posoljenoj vodi.Za bešamel sos na maslacu propržite brašno i lagano sipajte toplo mleko uz neprestalno mešanje dok ne dobijete glatku gustu smesu.Posolite i pobiberite.Na dno vatrostalnog suda sipajte malo bešamela,ređajte red lazanja,po njima rasporedite bešamel,tikvice i narendanu gorgonzolu.Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.Na kraju treba da bude red bešamela,rendana gorgonzola i parmezan.Pecite oko 25 minuta na 200 stepeni.Služite tople lazanje isečene na kocke. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru