Neobična musaka od pirinča i mesa

Sastojci: 1 Glavica crnog luka 250 g Mlevenog mesa 200 g Pirinča 1-2 Kašičice slatke(ili ljute)začinske paprike 5-6 Čenova belog luka 2 Jaja 150 ml Kisele pavlake 50 g Izrendanog kačkavalja 1 Kocka za supu So,biber,začin za musaku(grčki začin ili mešavina origano+crvena paprika) Malo ulja Priprema: U šerpu sipati ulje pa dodati seckani luk ,prstohvat soli,pobiberiti,dodati mleveno meso,dodati malo bibera i soli .Promešati toliko da se meso razdvoji ,dodati 1 kocku za supu ,dodati oprani pirinač .Naliti 2× više od količine pirinča .Staviti 5-6 čenova belog luka ispasirati ga u pirinač ,dodati slatke začinske paprike možete dodati i ljute ko voli .Poklopiti šerpu i kuvati oko 15 minuta.Za to vreme se priprema preliv.Umutiti 2 jaja sa 150 g kisele pavlake koju ja zaista dosta forsiram i volim u svim jelima a posebno u svim musakama ,izrendati 50 g kačkavalja ,dodati soli po potrebi .Premazati pleh prebaciti meso i preliti sa prelivom.Posuti odozgo začinom koji želim ako nemam grčki začin za musaku onda pomešam malo origana i crvene paprike.Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru