Nepečene čizkejk

Sastojci: 400 g Sitnijih svežijih jagoda Za podlogu: 1 Šolja mrvljenog integralnog keksa 125 g Otopljenog putera 1 1/2 Kašika šećera Prstohvat soli Za fil : 2 Pakovanja sir maskarpone 2 Jajeta 2/3 Šilje šećera 2/3 Šolje pavlake 1 Kašika ekstrakta vanile Prstohvat soli Priprema: Pomešajte izmrvljeni keks sa otopljenim puterom,šećerom i solju,pa smesu sipajte u kalup i pritisnite dnom čaše.Umutite viljuškom jaja sa šećerom i kratko ih obradite u mikrotalasnoj ili na pari.Mikserom umutite maskarpone,dodajte termički obrađena jaja sa šećerom,pavlaku,vanilu,so,pa mutite dok ne dobijete glatki krem.U krem dodajte sitnije jagode,deo jagoda ostavite za dekoraciju.Sipajte fil preko kore i ostavite čizkejk u frižideru najmanje 4 sata ili preko noći.n Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru