Nepečene čizkejk
Sastojci:
400 g Sitnijih svežijih jagoda
Za podlogu:
1 Šolja mrvljenog integralnog keksa
125 g Otopljenog putera
1 1/2 Kašika šećera
Prstohvat soli
Za fil :
2 Pakovanja sir maskarpone
2 Jajeta
2/3 Šilje šećera
2/3 Šolje pavlake
1 Kašika ekstrakta vanile
Prstohvat soli
Priprema:
Pomešajte izmrvljeni keks sa otopljenim puterom,šećerom i solju,pa smesu sipajte u kalup i pritisnite dnom čaše.Umutite viljuškom jaja sa šećerom i kratko ih obradite u mikrotalasnoj ili na pari.Mikserom umutite maskarpone,dodajte termički obrađena jaja sa šećerom,pavlaku,vanilu,so,pa mutite dok ne dobijete glatki krem.U krem dodajte sitnije jagode,deo jagoda ostavite za dekoraciju.Sipajte fil preko kore i ostavite čizkejk u frižideru najmanje 4 sata ili preko noći.n
Prijatno😘
Comments
Post a Comment