Princes krofne sa jagodama
Sastojci:
500 g Jagoda
1 Kesica vanilin šećera
250 ml Vode
80 g Maslaca,malo soli
Naribana korica od pola limuna
200 g Brašna
4 Jajeta
500 ml Slatke pavlake
6 Kašika šećera
Preliv od čokolade
Priprema:
Staviti vodu da se kuva s maslacem,solju i korom limuna.Kad provri,dodajte brašno i mešajte na vatri dok testo ne počne da se odvaja od zidova suda.Kad se testo prohladi,u njega umešajte jedno po jedno jaje.Testo sipajte u špric,istisnite 12 jednakih loptica u podmazan pleh.Pecite 20 minuta na 230 stepeni.Čvrsto umutite slatku pavlaku sa šećerom i punite ohlađene princes krofne.Na fil rasporedite listiće jagode.Svaku princes krofnu pospite šećerom u prahu,pa dekorišite preostalim šećerom,prelivom od čokolade i iseckanim jagodama.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment