Punjene tikvice

Sastojci: 8 Tikvica 300 g Mlevenog mesa Glavica crnog luka 80 g Pirinča 1 Jaje,1 kašika paradajz pirea Peršun,đumbir u prahu Ulje,so,biber,kiselo mleko Priprema: Tikvice izdubite.Seckani crni luk propržite na zagrejanom ulju,dodajte mleveno meso,paradajz pire i seckani peršun.Kad meso malo omekša,umešajte pirinač i skinite s vatre .Kada se prohladi,dodajte jaje i đumbir u prahu,pa posolite i pobiberite.Smesom punite tikvice,ređajte ih u podmazan sud i prelijte vodom.Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.Punjene tikvice poslužite uz kiselo mleko. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru