Putaneska

Sastojci: 320 g Špageta 100 g Crnih maslina 50 g Kapara 4 Fileta inćuna 2 Čena belog luka 400 g Paradajz pelata Maslinovo ulje So po ukusu Suvi origano Suvi bosiljak Crvena ljuta paprika (opciono,ako volite ljuto) Priprema: Skuvajte špagete al dente prema usustvu na pakovanju.Ocedite ih i ostavite sa strane.U velikom tiganju zagrejte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri.Dodajte sitno seckani beli luk i pržite ga dok ne postane blago zlatno smeđi.Dodajte iseckane inćune u tiganj i pržite ih oko 2-3 minuta dok ne omekšaju.Zatim dodajte crne masline,kapar i ljutu papriku (ako koristite).Nastavite pržiti oko 2-3 minuta.Sipajte paradajz pelat u tiganju.Koristite kašiku da ga malo izgnječite i pomešate sa ostalim sastojcima.Posolite po ukusu i dodajte suvi origano i suvi bosiljak prema ukusu.Kuvajte sos na srednjoj vatri oko 10-15 minuta,povremeno mešajući,dok se ne zgusne.Kad je sos gotov,dodajte kuvane špagete u tiganj i dobro promešajte da bi se sve sjedinilo. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru