Putaneska
Sastojci:
320 g Špageta
100 g Crnih maslina
50 g Kapara
4 Fileta inćuna
2 Čena belog luka
400 g Paradajz pelata
Maslinovo ulje
So po ukusu
Suvi origano
Suvi bosiljak
Crvena ljuta paprika (opciono,ako volite ljuto)
Priprema:
Skuvajte špagete al dente prema usustvu na pakovanju.Ocedite ih i ostavite sa strane.U velikom tiganju zagrejte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri.Dodajte sitno seckani beli luk i pržite ga dok ne postane blago zlatno smeđi.Dodajte iseckane inćune u tiganj i pržite ih oko 2-3 minuta dok ne omekšaju.Zatim dodajte crne masline,kapar i ljutu papriku (ako koristite).Nastavite pržiti oko 2-3 minuta.Sipajte paradajz pelat u tiganju.Koristite kašiku da ga malo izgnječite i pomešate sa ostalim sastojcima.Posolite po ukusu i dodajte suvi origano i suvi bosiljak prema ukusu.Kuvajte sos na srednjoj vatri oko 10-15 minuta,povremeno mešajući,dok se ne zgusne.Kad je sos gotov,dodajte kuvane špagete u tiganj i dobro promešajte da bi se sve sjedinilo.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment