Samo prelijte ovo preko krompira_nikad nisam jela ukusniju pitu krompirušu
Sastojci:
600 g Krompira
1 Glavica crnog luka
So,biber
Za preliv:
3 Jaja
150 g Brašna
80 ml Jogurta
1 Kesica praška za pecivo,soli
170 ml Vode
Laneno seme ili susam
2-3 Kisela krastavčića
Malo majoneza
Priprema:
Krompir oljuštiti staviti u vodu i ostaviti sa strane,očistiti i naseckati 1 glavicu crnog luka sipati malo ulja u tavu dinstati .Za to vreme izrendati krompir nakon par minuta luk se izdinstao i sada ćemo dodati rendani krompir i prodinstati sve zajedno ,dodati malo ulja,soli po ukusu kao i malo bibera promešajte i dinstajte na umerenoj temperaturi malo da omekša .Dok se krompir bude dinstao mi ćemo da napravimo preliv.Umutićemo 3 cela jajeta,dodati 1 kašičicu soli,150 gr brašna mešati žicom,80 ml jogurta,1 kesicu praška za pecivo,postepeno dodavati vodu oko 170 ml .Krompir se lepo prodinstao.Pleh obložiti pek papirom i sada ću da stavim dinstani krompir sa lukom lepo raširiti preko pleha i preliti preko smesom posuti susamom ili lanenim semenom.Peći na 180 stepeni oko 10 minuta.Ostaviti da se ohladi.Iseckati kisele krastavčiće na kockice.Koru preseći posuti malo kiselih krastavčića ,malo majoneza ili kisele pavlake pa premazati preklopiti i secite.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment