Torta s malinama
Sastojci za kore:
8 Belanjaca
8 Kašika šećera
2 Žumanca
2 Kašike brašna
100 g Mlevenih oraha
Žuti fil:
6 Žumanaca
120 g Šećera
2 Kesice pudinga od vanile
1/2 L Mleka
250 g Maslaca
Beli fil:
3 Kesice bele šlag kreme
360 ml Mleka
Fil od džema:
170 g Džema od malina
2 Kašike vode
1 Kašika limunovog soka
I još:
600-800 g Svežih jagoda
Priprema:
U žuti fil umutiti žumanca sa šećerom i pudingom i malo hladnog mleka(odvojeno od pola litra)u glatku smesu.Ostatak mleka stavite da provri i zakuvati pripremljen puding.Maslac penasto umutiti,pa postepeno dodavati,uz mućenjeohlađen krem da dobijete glatku smesu.Za koru prvo umutiti belanjca,postepeno dodati šećer,pa žumanca i na kraju umešati brašno i mlevene orahe.Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.Koru podelite na dva dela.Umutiti šlag krem po upustvu sa kesice.Pomešati džem,2 kašike vode,kašiku soka od limuna i gustin i prokuvati nekoliko minuta dok provei.Jagode naseckati.Filovati:kora,fil od džema,žuti fil,naseckane maline,beli fil,pa ponoviti postupak s drugom korom i preostalim filovima.Ukrasiti svežim malinama.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment