Torta s malinama

Sastojci za kore: 8 Belanjaca 8 Kašika šećera 2 Žumanca 2 Kašike brašna 100 g Mlevenih oraha Žuti fil: 6 Žumanaca 120 g Šećera 2 Kesice pudinga od vanile 1/2 L Mleka 250 g Maslaca Beli fil: 3 Kesice bele šlag kreme 360 ml Mleka Fil od džema: 170 g Džema od malina 2 Kašike vode 1 Kašika limunovog soka I još: 600-800 g Svežih jagoda Priprema: U žuti fil umutiti žumanca sa šećerom i pudingom i malo hladnog mleka(odvojeno od pola litra)u glatku smesu.Ostatak mleka stavite da provri i zakuvati pripremljen puding.Maslac penasto umutiti,pa postepeno dodavati,uz mućenjeohlađen krem da dobijete glatku smesu.Za koru prvo umutiti belanjca,postepeno dodati šećer,pa žumanca i na kraju umešati brašno i mlevene orahe.Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.Koru podelite na dva dela.Umutiti šlag krem po upustvu sa kesice.Pomešati džem,2 kašike vode,kašiku soka od limuna i gustin i prokuvati nekoliko minuta dok provei.Jagode naseckati.Filovati:kora,fil od džema,žuti fil,naseckane maline,beli fil,pa ponoviti postupak s drugom korom i preostalim filovima.Ukrasiti svežim malinama. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru