Torta sa jagodom i kremom
Sastojci za koru:
7 Žumanaca
7 Kašika šećera
Kesica vanilin šećera
7 Kašika brašna
Kesica praška za pecivo
Za fil:
1 kg jagoda
400 ml Vode
13 Kašika šećera
2 Kesice pudinga od vanile
3 Kesice vanilin šećera
7 Belanjaca
7 Kašika šećera
Priprema:
Za patišpanj umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom,pa dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo.Preručite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup i pecite 15 minuta na 200 stepeni.Vruć patišpanj poprskajte sokom od pomorandže i ohladite.Za fil stavite vodu da se kuva sa šećerom i vanilin šećerom.Kad provei,dodajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne.Belanjca umutite sa šećerom i stavite u vruć puding.Na ohlađenu koru sipajte malo fila,zatim u njega zaronite preplavljene jagode i premyžite ostatkom fila.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment