Torta sa jagodom i kremom

Sastojci za koru: 7 Žumanaca 7 Kašika šećera Kesica vanilin šećera 7 Kašika brašna Kesica praška za pecivo Za fil: 1 kg jagoda 400 ml Vode 13 Kašika šećera 2 Kesice pudinga od vanile 3 Kesice vanilin šećera 7 Belanjaca 7 Kašika šećera Priprema: Za patišpanj umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom,pa dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo.Preručite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup i pecite 15 minuta na 200 stepeni.Vruć patišpanj poprskajte sokom od pomorandže i ohladite.Za fil stavite vodu da se kuva sa šećerom i vanilin šećerom.Kad provei,dodajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne.Belanjca umutite sa šećerom i stavite u vruć puding.Na ohlađenu koru sipajte malo fila,zatim u njega zaronite preplavljene jagode i premyžite ostatkom fila. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru