Torta za tili čas
Sastojci:
2 Lista gotovog patišpanja
500 g Jagoda
2 Pudinga od vanile
125 g Maslaca
100 g Šećera u prahu
200 ml Slatke pavlake
600 ml Mleka
200 g Šlaga
Za dekoraciju:
Jagode,rendana čokolada
Priprema:
U 400 ml mleka sipajte šest kašika šećera i stavite da se kuva.Kada mleko i šećer prokuvaju,dodajte im dva pudinga predhodno razmućena u preostalom mleku,pa skuvajte gust puding i ostavite da se hladi.Maslac i šećer u prahu penasto umutite.Umutite i slatku pavlaku u čvrst šlag.Sa ohlađenim pudingom sjedinite maskac,a kada dobijete kompaktnu smesu,u to dodajte kašiku po kašiku umućene slatke pavlake.Oprane i očišćene jagode isecite na široke kriške.U okrugli kalup kome se skida obruč stavite patišpanj,poprskajte ga mlekom i premažite tankim slojem fila da bi jagode lepo stojale uz obruč.Jagode presečenom polovinom ređajte uz obruč kalupa,a potom po kori rasporedite preostale jagode.Nanesite preko svega 2/3 fila i odozgo stavite drugu koru.Premažite preostalim filom i ostavite u frižideru da se stegne dva-tri sata.Gotovu tortu dekorišite jagodama i rendanom čokoladom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment