Boboti izdašna kari pita
Sastojci:
500 ml Mleka
300 g Sredine starog hleba
1 kg Mešanog mlevenog mesa
2 Jajeta
2 Čena belog luka
1 Glavica crnog luka
8 Listova lovora
2 Kašike maslinovog ulja
85 g Pirinča
2 Kašike džema od šljiva
So,biber,kari po ukusu
Priprema:
Prelijte hleb mlekom,ostavite nekoliko minuta da upije,pa hleb dobro ocedite,a višak mleka sačuvajte.Na tišoj vatri u većem tiganju ili šerpi zagrejte maslinovo ulje i stavite listove lovora da puste arome u ulje.Posle par minuta izvadite listove,dodajte sitno iseckan crni luk.Ubacite malo po malo mesa stalno mešajući,i kad meso promeni boju,dodajte oceđen hleb,džem i pirinač,pa začinite solju i biberom.Po želji dodajte malo karija,a listove lovora izvadite sa strane.U podmazanu posudu za pečenje preručite meso.Jaja umutite mlekom,začinite i prelijte meso.Odozgo stavite listove lovora i pecite oko 35 minuta na 200 stepeni.Poslužite sa salatom ili kiselim mlekom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment