Boboti izdašna kari pita

Sastojci: 500 ml Mleka 300 g Sredine starog hleba 1 kg Mešanog mlevenog mesa 2 Jajeta 2 Čena belog luka 1 Glavica crnog luka 8 Listova lovora 2 Kašike maslinovog ulja 85 g Pirinča 2 Kašike džema od šljiva So,biber,kari po ukusu Priprema: Prelijte hleb mlekom,ostavite nekoliko minuta da upije,pa hleb dobro ocedite,a višak mleka sačuvajte.Na tišoj vatri u većem tiganju ili šerpi zagrejte maslinovo ulje i stavite listove lovora da puste arome u ulje.Posle par minuta izvadite listove,dodajte sitno iseckan crni luk.Ubacite malo po malo mesa stalno mešajući,i kad meso promeni boju,dodajte oceđen hleb,džem i pirinač,pa začinite solju i biberom.Po želji dodajte malo karija,a listove lovora izvadite sa strane.U podmazanu posudu za pečenje preručite meso.Jaja umutite mlekom,začinite i prelijte meso.Odozgo stavite listove lovora i pecite oko 35 minuta na 200 stepeni.Poslužite sa salatom ili kiselim mlekom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru