Boranija sa junetinom,zdravo i ukusno jelo

Sastojci: 2 Luka 700 g Junećeg buta 800-900 g Žute boranije 4 Šargarepe 1 Čen belog luka 100 ml Paradajz soka 2 Kašike brašna Ulje,so Suvi biljni začin 1 L Vode Priprema: Sipati ulje u šerpu i zagrejati ga.Dodati iseckani luk i dinstati ga dok ne postane staklast.Dodati 1 kašičicu soli i kad omekša luk dodati meso iseckano na kockice.Dinstati 15 minuta pa dodati šargarepu.Dinstati još 20 minuta uz povremeno dodavanje vode.Kada ispari tečnost dodati beli luk,brašno i slatku papriku.Dodati vodu i pričekati da proključa.Dodati paradajz sok.Kada proključa dodati boraniju začiniti suvim začinom i biberom po ukusu.Kuvati još oko 30 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru