Boranija sa junetinom,zdravo i ukusno jelo
Sastojci:
2 Luka
700 g Junećeg buta
800-900 g Žute boranije
4 Šargarepe
1 Čen belog luka
100 ml Paradajz soka
2 Kašike brašna
Ulje,so
Suvi biljni začin
1 L Vode
Priprema:
Sipati ulje u šerpu i zagrejati ga.Dodati iseckani luk i dinstati ga dok ne postane staklast.Dodati 1 kašičicu soli i kad omekša luk dodati meso iseckano na kockice.Dinstati 15 minuta pa dodati šargarepu.Dinstati još 20 minuta uz povremeno dodavanje vode.Kada ispari tečnost dodati beli luk,brašno i slatku papriku.Dodati vodu i pričekati da proključa.Dodati paradajz sok.Kada proključa dodati boraniju začiniti suvim začinom i biberom po ukusu.Kuvati još oko 30 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment