Brzi čokoladni kolač/bez pećnice/ kolač sa keksom

Sastonci: 200 gr Bele čokolade za košarice Smesa je dovoljna za 12 osoba Fil: 250 ml Mleka 100 gr Šećera Aroma vanile 150 gr Putera 100 gr Crne čokolade 400 gr Lomljenog keksa po želji 50 gr Čokolade za zatvaranje korpoca Dekoracija po želji Priprema: Čokoladu ćfmo istopiti u mikrotalasnoj i sada ćemo nasut u naše zdjelice odprilike po jednu kašiku još dodavat slojeva možete od čokolade ali to ćemo dodati taj jedan sloj isto i staviti da se ohladi .Sada ćemo znači ove naše kostice namazati svuda sve da sastavimo kako bi napravili tu košaricu .Kad smo ovako malo košarice namazali malo ćemo onako lupnuti kako bi se čokolada sjedinila i sada stavljamo na hlađenje oko pola sata.Za punjenje će nam biti potrebno 2,5 dl mleka,100 gr šećera,aroma vanilije ,može vanilin šećer,150 gr putera,100 gr čokolade za kuhanje crne možete i bele ja ću opet malo protrest ovo u košaricama .U ovako vruć krem sipamo oko 400 gr keksa izlomljenog i sve ćemo to izmešati.Ovako izmešanu smesu ostavljamo da odstoji 5 minuta da nam se malo ohladi da nam se nebi deformisala korpica.Kad se čokolada onako stegla sada ćemo malo prohlađenu smesu da stavljamo u kalupe .Kada smo ispunili sve naše košarice.Sada uzimamo 50 gr istopljene brle čokolade i pospemo ovako ovaj gornji sloj da bi zatvorili naše košarice.Sada ćemo košarice malo da poravnamo.Čokoladu možemo malo ovako poravnati da bi bio baš ravan gornji dijo.Sada ovo vraćamo takođe u frižider da stoji sat vremena da se dobro stevne i možemo poslužiti. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Konačno sam pronašao savršen recept za pileća prsa

Sve zajedno se peče Neodoljiv sočan kolač sa orasima i čokoladom!Brzo i ukusno_Coko cake

Đuveč- meso sa povrćem i pirinčem