Čoko Jafa kolač bez pečenja

Sastojci: 200 ml Mleka 5 Kašikašećera 100 g Čokolade 100 g Maslaca 200 g Piškota Žuti deo: 600 ml Mleka 80 g Pudinga sa ukusom alatke pavlake(2 kesice) 5 Kašika šećera 100 g Kisele pavlake 100 g Maslaca Još: Sok i korica 1 pomorandže 150 g Jafa keksa Priprema: U šerpu staviti maskac,mleko,šećer i čokoladu.Za to vreme narendati koricu pomorandže i iscedite iz iste sok.Stavite na vatru da provri pa kuvati minut.Skloniti sa vatre pa dodati pola soka korice pomorandže,nalomiti piškote,dobro promešati i sve utisnuti u kalup 28×18 cm ili približnih dimenzija.Ja sam okolo stavila papir za pečenje kako bih kolač lakše sekla.Sve može da se stavi i u djuveč tepsiju.Staviti u frižider dok pravimo drugi deo.450 ml mleka staviti na vatru da provri.Posebno pomešati puding,šećer i 150 ml mleka.Zakuvati razmućen puding u vrelo mleko pa mešati dok se ne zgusne.Skloniti sa vazre pa staviti maslac,kiselu pavlaku i preostali sok i koricu od pomorandže i sve mešati dok se ne poveže.Izvaditi pleh iz frižidera,pa staviti pola krema,poravnati.Odgore staviti red jafa keksa,12 komada je meni bilo dovoljno.Možete ga malo i razrediti ili ga naseckati da imate svuda.Preko staviti ostatak fila i poravnati.Staviti kolač da se ohladi,pa odgore staviti umućeni šlag ili slatku pavlaku. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru