Čoko Jafa kolač bez pečenja
Sastojci:
200 ml Mleka
5 Kašikašećera
100 g Čokolade
100 g Maslaca
200 g Piškota
Žuti deo:
600 ml Mleka
80 g Pudinga sa ukusom alatke pavlake(2 kesice)
5 Kašika šećera
100 g Kisele pavlake
100 g Maslaca
Još:
Sok i korica 1 pomorandže
150 g Jafa keksa
Priprema:
U šerpu staviti maskac,mleko,šećer i čokoladu.Za to vreme narendati koricu pomorandže i iscedite iz iste sok.Stavite na vatru da provri pa kuvati minut.Skloniti sa vatre pa dodati pola soka korice pomorandže,nalomiti piškote,dobro promešati i sve utisnuti u kalup 28×18 cm ili približnih dimenzija.Ja sam okolo stavila papir za pečenje kako bih kolač lakše sekla.Sve može da se stavi i u djuveč tepsiju.Staviti u frižider dok pravimo drugi deo.450 ml mleka staviti na vatru da provri.Posebno pomešati puding,šećer i 150 ml mleka.Zakuvati razmućen puding u vrelo mleko pa mešati dok se ne zgusne.Skloniti sa vazre pa staviti maslac,kiselu pavlaku i preostali sok i koricu od pomorandže i sve mešati dok se ne poveže.Izvaditi pleh iz frižidera,pa staviti pola krema,poravnati.Odgore staviti red jafa keksa,12 komada je meni bilo dovoljno.Možete ga malo i razrediti ili ga naseckati da imate svuda.Preko staviti ostatak fila i poravnati.Staviti kolač da se ohladi,pa odgore staviti umućeni šlag ili slatku pavlaku.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment