Grašak na gusto domaći

Sastojci: 700 g Graška 250 g Crnog luka 100 g Šargarepe 100 g Paštrnaka 2 Kocke za supu 1 Kašika brašna So,biber Prstohvat mirođije 1 Kašičica belog luka u granulama 1 Kašičica aleve paprike Priprema: U šerpu dodati 250 gr iseckanog luka,1 čašu vode,pola kašičice sode bikarbone .Staviti na šporet da se kuva .Kuvajte dok luk uobšte ne omekša.Sa sodom bikarbonom će to biti vrlo brzo.Dodati 100 g šargarepe na kockice,100 g paštrnaka promešajte.Dodajte 2 kocke za supu.Dodajte čašu vode i kuvajte još 10 minuta.Dodati 700 g graška .Nalijte sa vodom da ograzne.Poklopite i kuvajte još 10 minuta.Dodajte kašičicu aleve paprike,kašičicu belog luka u granulama.Posoliti po ukusu,pobiberiti,dodajte prstohvat mirođije.U pola čaše vode dodajte kašiku brašna razmutite.Izmešajte žicom.Kuvajte na tihoj vatri.Sve dok voda ne ispari a grašak ne bude mek.Ovako treba da izgleda.Ostavite da se ohladi. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru