Grašak na gusto domaći
Sastojci:
700 g Graška
250 g Crnog luka
100 g Šargarepe
100 g Paštrnaka
2 Kocke za supu
1 Kašika brašna
So,biber
Prstohvat mirođije
1 Kašičica belog luka u granulama
1 Kašičica aleve paprike
Priprema:
U šerpu dodati 250 gr iseckanog luka,1 čašu vode,pola kašičice sode bikarbone .Staviti na šporet da se kuva .Kuvajte dok luk uobšte ne omekša.Sa sodom bikarbonom će to biti vrlo brzo.Dodati 100 g šargarepe na kockice,100 g paštrnaka promešajte.Dodajte 2 kocke za supu.Dodajte čašu vode i kuvajte još 10 minuta.Dodati 700 g graška .Nalijte sa vodom da ograzne.Poklopite i kuvajte još 10 minuta.Dodajte kašičicu aleve paprike,kašičicu belog luka u granulama.Posoliti po ukusu,pobiberiti,dodajte prstohvat mirođije.U pola čaše vode dodajte kašiku brašna razmutite.Izmešajte žicom.Kuvajte na tihoj vatri.Sve dok voda ne ispari a grašak ne bude mek.Ovako treba da izgleda.Ostavite da se ohladi.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment