Medena rebarca sa krompirom i suvim kajsijama
Sastojci:
500 g Mariniranih rebara
3 Veća crvena krompira
2 Manje šargarepe
30 g Suve slanine seckane na kockice
30 g Meda
7-8 Suvih kajsija
So,biber,aleva paprika,čili,suvi biljni začin
Svinjska mast za podmazivanje pleha
Priprema:
Pleh dobro premažite svinjskom mašću.Rebra položite na centralni deo i premažite ih polovinom količine meda.U zasebnoj šerpici isečen krompir i šargarepu uvaljajte u začine i mast,pa poređajte na pleh oko rebara.Dodajte slaninu.Pokrijte alu-folijom i pecite u zagrejanoj pećnici na 220 stepeni oko 45 minuta.Izvadite pleh i skinite alu-foliju.Premažite meso ostatkom meda.Dodajte suve kajsije.Pecite još 15-20 minuta na istoj temperaturi.Na kraju gotovo meso ukrasite peršunom i seckanom ljutom papričicom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment