Medena rebarca sa krompirom i suvim kajsijama

Sastojci: 500 g Mariniranih rebara 3 Veća crvena krompira 2 Manje šargarepe 30 g Suve slanine seckane na kockice 30 g Meda 7-8 Suvih kajsija So,biber,aleva paprika,čili,suvi biljni začin Svinjska mast za podmazivanje pleha Priprema: Pleh dobro premažite svinjskom mašću.Rebra položite na centralni deo i premažite ih polovinom količine meda.U zasebnoj šerpici isečen krompir i šargarepu uvaljajte u začine i mast,pa poređajte na pleh oko rebara.Dodajte slaninu.Pokrijte alu-folijom i pecite u zagrejanoj pećnici na 220 stepeni oko 45 minuta.Izvadite pleh i skinite alu-foliju.Premažite meso ostatkom meda.Dodajte suve kajsije.Pecite još 15-20 minuta na istoj temperaturi.Na kraju gotovo meso ukrasite peršunom i seckanom ljutom papričicom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru