Najbolja keks torta,za 10 minuta,bez pečenja
Sastojci:
500 ml Vrhnja za šlag
300 ml Kiselog vrhnja
300 g Petit keksa
2 Kašike Nutelle
Sok od 3 narandže
100 g Šećera u prahu
50 g Čokolade za kuvanje
Priprema:
U posudu zalepiti prozirnom folijom ili staviti kesu,veličine 21 cm.Potrebno je 300 g petit keksa ,200 ml soka od narandže,300 ml vrhnje za šlag.Vrhnje umutiti.U šlag dodati 300 ml kiselog vrhnja 25% ,100 g šećera u prahu.Sve laganu umućeno.Krema je spremna.Na dno posude stavljamo sloj kreme .Petit keks provući kroz sok od narandže.Složiti red keksa krem dok sve ne potroši o.Kreme stavljati oko 2 kašike.Red keksa.Na kraju rasporediti sloj krema.Prekrit folijom i u zamrzivač 2 sata na hlađenje.Ostatak 200 ml vrhnja umutiri za glazuru .2 Kašike nutele.Ohlađen kolač prebacite na tacnu.Rasporediti kremu za nutelu.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment