Oblatne sa kesom i orasima

Sastojci: 500 g Šećera 500 ml Mleka 250 g Margarina 500 gr Mlevenog plazma keksa 100 g Mlevenih oraha 5 Listova velikih oblandi Priprema: U šerpu sipam 500 gr kristal šećera koji ću otopiti kao karamel.U otopljen šećer sipamo 300 ml mleka da se lagano topi umereno,dodajem 250 g margarina i opet lagano mutimo na umerenoj temperaturi vodite računa da vam ne zagori šećer .Kada se sve lepo istopilo šerpu sklonite sa vatre i odmah dodajemo 500 gr mlevenog plazma keksa,100 g mlevenih oraha sve dobro izmešati dok je ovako vrelo ja ću podeliti na četiri jednaka dela jer želim da bude namazan podjednako svaki list oblande kada ovo uradim ja ću odmah filovati jer već se to malo i prohladilo mora biti toplo ne ni vrelo ni mlako nego toplo da bi se ovi listovi lepili jedan za drugi prvi deo fila stavljam na list oblande tako sam sitno raspodelila i špatulom ću to razmazivati jednostavno ću popunjavati ove rupice ima dovoljno fila da se sve rupice popune taman ima dovoljno da se zalepi drugi list.Nastavljam dalje isto znači prvo rukama potapkam da se slepi i opet drugi deo fila na drugi list samo je jako važno da se to ravnomerno razmaže nemorate žuriti neće tako brzo fil da se ohladi onda će i sledeći list lepo da se zalepi neće se podizati uobšte.Zato je jako važno da imate odgovarajući teret kojom ćete pritisnuti ovu koru .Premazala sam i četvrti deo fila.Ovo je peti list malo ću pritisnuti prstima i odmah stavljam dasku.Staviću u frižider da se podpuno ohladi posle nekoliko sati možete rezati. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru