Pavlova torta sa kremom od oraha i pistaća
Sastojci za koru:
6 Belanjaca
300 g Šećera
2 Kašike gustina
2 Kašičice soka od limuna
Za krem:
6 Žumanaca
60 g Šećera
40 g Gustina
500 ml Mleka
150 ml Slatke pavlake
100 g Mlevenih oraha
50 g Mlevenih pistaća
1 Kašika ekstrakta vanile
Za nadev:
250 g Seckanih jagoda
30 g Seckanih pistaća
Priprema:
Umutite sve sastojke za korucu dobro miteći 10-15 minuta na najačoj brzini.Smesu prebacite špatulom na pleh obložen pek papirom i formirajte okrugao oblik sa udubljenjem u sredinu pomoću špatule i dekor noža oko 20 cm u prečniku.Moguće je lako formiranje zbog čvrstine mase.Pecite 10 minuta na 130 stepeni,a zatim 80 minuta na 90 stepeni.Kada se korica ispeče,ostavite je još 30-40 minuta u rerni bez vađenja,da se ohladi.Zati je stavite na hladno mesto par sati da se dobro prosuši.Krem umutite tako što se umute žumanca,šećer,gustin i 100 ml mleka.Ostatak mleka stavite na ringlu da prokuva.Čim mleko prokuva,dodajte smesu sa žumancima i kuvajte još par minuta na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne.Kad se ohladi,u to dodajte ekstrakt vanile i slatku pavlaku i dobro umutite.Hladan krem dodajte preko ispečene,dobro ohlađene korice.Preko pospite sitno iseckane jagode i pistaće.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment