Pavlova torta sa kremom od oraha i pistaća

Sastojci za koru: 6 Belanjaca 300 g Šećera 2 Kašike gustina 2 Kašičice soka od limuna Za krem: 6 Žumanaca 60 g Šećera 40 g Gustina 500 ml Mleka 150 ml Slatke pavlake 100 g Mlevenih oraha 50 g Mlevenih pistaća 1 Kašika ekstrakta vanile Za nadev: 250 g Seckanih jagoda 30 g Seckanih pistaća Priprema: Umutite sve sastojke za korucu dobro miteći 10-15 minuta na najačoj brzini.Smesu prebacite špatulom na pleh obložen pek papirom i formirajte okrugao oblik sa udubljenjem u sredinu pomoću špatule i dekor noža oko 20 cm u prečniku.Moguće je lako formiranje zbog čvrstine mase.Pecite 10 minuta na 130 stepeni,a zatim 80 minuta na 90 stepeni.Kada se korica ispeče,ostavite je još 30-40 minuta u rerni bez vađenja,da se ohladi.Zati je stavite na hladno mesto par sati da se dobro prosuši.Krem umutite tako što se umute žumanca,šećer,gustin i 100 ml mleka.Ostatak mleka stavite na ringlu da prokuva.Čim mleko prokuva,dodajte smesu sa žumancima i kuvajte još par minuta na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne.Kad se ohladi,u to dodajte ekstrakt vanile i slatku pavlaku i dobro umutite.Hladan krem dodajte preko ispečene,dobro ohlađene korice.Preko pospite sitno iseckane jagode i pistaće. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru