Pileći medaljoni uštipci
Sastojci:
600-800 gr ,pileći file
Panir
4-5 Jaja
200 ml Jogurta
3 Kašike ulja
2 Kašičice soli
Suvi začin,ljuta začinska paprika,kari ili kurkuma,biber
2 Kašike kukuruznog brašna
2 Kašike prezle - hlebne mrvice
2 Kašike pšeničnog brašna
1 Veza peršuna
250 ml Ulja za prženje
Priprema:
Na što sitnije komade izrežite piletinu .Sada ćete pripremiti panir za pileće medaljone:u činiju umutiti 4-5 jaja zavisi od veličine jaja ,u umućena jaja dodaću 2 dc jogurta ili mleka,3 kašike ulja,1 vezu iseckanog peršuna,zatim ću dodati začine začine dodajete po svom ukusu i količinu i vrstu začina,2 ravne kašičice soli,malo suvog začina,ljute paprike,1 kašičicu kurkume ili karija šta više volite ,odprilike 1 kašičicu crnog bibera,nekoliko čena belog luka istisnite kroz presu ili dodajte beli luk u granulama ,dodati 2 kašike kukuruznog brašna,2 kašike prezle,2 kašike pšeničnog brašna razbite lepo da nema grudvica zatim ćete dodati pileći file sve to lepo kašikom sjedinite nskon što lepo sjedinite piletinu sa panirom stavićete neku kesu ili pokrićete providnom folijom i ostavite jedno pola sata u frižider da odstoji.Sipajte u jednu posudu ulje i ono jedno jednostavno jednom kašikom vadićete i stavljati u zagrejano ulje.Medaljone pržite veće ili manje po vašem ukusu na jednoj umerenoj temperaturi i okrenućete sa jedne i sa druge strane da bi se one lepo ispržile.Ovako lepo ispržene medaljone od piletine vadićete rešetkastom kašikom na jednom tanjiru koji je obložen na papirnom ubrusu da upije višak masnoće .Zatim nastavite dalje sa prženjem.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment