Pileći medaljoni uštipci

Sastojci: 600-800 gr ,pileći file Panir 4-5 Jaja 200 ml Jogurta 3 Kašike ulja 2 Kašičice soli Suvi začin,ljuta začinska paprika,kari ili kurkuma,biber 2 Kašike kukuruznog brašna 2 Kašike prezle - hlebne mrvice 2 Kašike pšeničnog brašna 1 Veza peršuna 250 ml Ulja za prženje Priprema: Na što sitnije komade izrežite piletinu .Sada ćete pripremiti panir za pileće medaljone:u činiju umutiti 4-5 jaja zavisi od veličine jaja ,u umućena jaja dodaću 2 dc jogurta ili mleka,3 kašike ulja,1 vezu iseckanog peršuna,zatim ću dodati začine začine dodajete po svom ukusu i količinu i vrstu začina,2 ravne kašičice soli,malo suvog začina,ljute paprike,1 kašičicu kurkume ili karija šta više volite ,odprilike 1 kašičicu crnog bibera,nekoliko čena belog luka istisnite kroz presu ili dodajte beli luk u granulama ,dodati 2 kašike kukuruznog brašna,2 kašike prezle,2 kašike pšeničnog brašna razbite lepo da nema grudvica zatim ćete dodati pileći file sve to lepo kašikom sjedinite nskon što lepo sjedinite piletinu sa panirom stavićete neku kesu ili pokrićete providnom folijom i ostavite jedno pola sata u frižider da odstoji.Sipajte u jednu posudu ulje i ono jedno jednostavno jednom kašikom vadićete i stavljati u zagrejano ulje.Medaljone pržite veće ili manje po vašem ukusu na jednoj umerenoj temperaturi i okrenućete sa jedne i sa druge strane da bi se one lepo ispržile.Ovako lepo ispržene medaljone od piletine vadićete rešetkastom kašikom na jednom tanjiru koji je obložen na papirnom ubrusu da upije višak masnoće .Zatim nastavite dalje sa prženjem. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru