Pita ćora

Sadtojci za testo: 600 gr Brašna 450 ml Mlake vode 1 Kašičica soli Za fil: Pola pileta/oko 800 gr 2 Srednje glavice luka 2 Srednja krompira 2 Kašičice suhog začina 1 Kašičica bibera Malo soli Zaliv: 1 L Vode 1 Kašičica suhog začina 1 Kašika biljnog masla Priprema: U činiju dodati oko 600 gr brašna,dodati 400 ml vode ,1 kašičicu soli zakuhati testo da bude onako fina kompaktna lopta.Jufku mesiti još jedno 4-5 minuta da se testo fino odvoji od ruke da bude onako jedna fina masa.Odvojiti na dvije jufkice i ostaviti da tu malo odstoji.Uvek jufku malo pomastim da se bolje razvija.I sada pripremam nekih 800 gr isećiću ga na sitne komade meso da imam na svaku jufku po 12 kockica znači 24 sitna komadića sam isekla od ovo pola pileta.I na to urežem onako 2 srednje glavice luka sitno i stavljam 2 kašičice suhog začina a vi naravno začinjavajte onako kako ste naučili ako volite samo so ili začine.Dodati bibera izmešati sve fino iseckati 2 krompira kao za pitu .Ostavljam na stranu da malo poprimi ukus.Za to vreme pripremam jufku ostaviti još malo da odstoji oko 5-10 minuta.I sada krećem sa razvijanjem jufku malo pomastim i ostavim na stranu i naravno ja ću da razvijem drugu jufku.I sada ovu jufku isečem na tri velike trake ovu traku ću podeliti na 4 kocke znači jedna jufka ukupno 12 kocki i stavljam meso na jufku i motate .Ja sam uzela 36 tepsiju dobro pomastim i sada krećem da redam ovu jufku .I znači i dalje radimo isto sečemo na kocke prebacujemo,punimo i matamo. Sada sve malo pomastimo.I sada predhodno zagrejan šporet na najačoj temperaturi .A zato vreme pripremam zaliv.U litar vode sam stavila 1 kašičicu suvog začina i 1 kašičicu masla odnosno kašiku masla a vi nemorate mastiti možete samo vodu ili samo vodu i začine.I sada kada nam je pita dobro porumenela zalivam ako ne olite da zaljevate pitu onda nemojte je pustiti da se puno osuši i izrešira.I naravno onako zalivenu vraćam u šporet još samo jedno 5 minuta da upije. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru