Pita sa mesom bez kora
Sastojci:
4 Jajeta
200 ml Jogurta
50 ml Ulja
200 g Brašna
10 g Praška za pecivo
Pola kašičice soli
Za nadev:
500 g Mlevenog mesa
2 Glavice crnog luka
So,biber
300 g Pavlake
2 Jajeta
Priprema:
Prvo ćemo da iseckamo 2 glavice crnog luka oko 200 gr.Onda ćemo sipati malo ulja i zagrejati dodamo luk malo posolimo i pržimo dok ne postane staklast.Dodamo 500 gr mlevenog mesa i ispržimo sklonimo sa ringle pa dodamo jednu kašičicu bibera i još malo soli ako je potrebno.U činiju stavimo 4 belanjceta umutiti u čvrst sneg dodamo žumanca i umutimo.Isključimo mikser pa dodamo 180 ml jogurta,50 ml ulja,pola kašičice soli,200 g brašna,10 g praška za pecivo sve to lepo mutimo žicom.Sipamo u tepsiju koju smo namazali margarinom.Stavimo testo da se peče 15 minuta na 200 stepeni.U drugu činiju stavimo 300 g pavlake,2 jajeta i umutimo žicom.Izvučemo tepsiju preko nanesemo prženo mleveno meso prelijemo umućenom pavlakom vrarimo da se zapeče još nekih 10 minuta na 200 stepeni.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment