Pita sa mesom bez kora

Sastojci: 4 Jajeta 200 ml Jogurta 50 ml Ulja 200 g Brašna 10 g Praška za pecivo Pola kašičice soli Za nadev: 500 g Mlevenog mesa 2 Glavice crnog luka So,biber 300 g Pavlake 2 Jajeta Priprema: Prvo ćemo da iseckamo 2 glavice crnog luka oko 200 gr.Onda ćemo sipati malo ulja i zagrejati dodamo luk malo posolimo i pržimo dok ne postane staklast.Dodamo 500 gr mlevenog mesa i ispržimo sklonimo sa ringle pa dodamo jednu kašičicu bibera i još malo soli ako je potrebno.U činiju stavimo 4 belanjceta umutiti u čvrst sneg dodamo žumanca i umutimo.Isključimo mikser pa dodamo 180 ml jogurta,50 ml ulja,pola kašičice soli,200 g brašna,10 g praška za pecivo sve to lepo mutimo žicom.Sipamo u tepsiju koju smo namazali margarinom.Stavimo testo da se peče 15 minuta na 200 stepeni.U drugu činiju stavimo 300 g pavlake,2 jajeta i umutimo žicom.Izvučemo tepsiju preko nanesemo prženo mleveno meso prelijemo umućenom pavlakom vrarimo da se zapeče još nekih 10 minuta na 200 stepeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru