Prilog starinsko jelo

Sastojci: 1 kg Krompira 500 gr Crnog luka 1 kg Brašna Ulje,so,biber,aleva paprika po potrebi 2 Jaja Priprema: Skuvati krompir i jednu polovinu izgnječiti a zatim zamesiti testo .Crni luk izdinstati,posoliti,pobiberiti i dodati alevu papriku.Skuvani krompir pripremiti kao restovan krompir.Izgnječiti krompir dodati dinstan crni luk i začiniti.Ovaj krompir nam služi za nadev.Testo razviti i puniti krompir,zatvoriti i kuvati u vodi koju smo posolili i pouljili.Kuvati piroge i kad isplivaju podignu izvaditi ih francuskom kašikom i preko njih staviti dinstan luk.Služiti toplo i kao za prilog poslužiti kiselu pavlaku. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru