Rozen torta sa makom i belom čokoladom
Sastojci:
1 Pakovanje kora za rozen tortu
400 g Maka
200 ml Vrućeg mleka
200 g Putera
2 Kesice vanilin šećera
Prstohvat soli
80 g Mlečne čokolade
100 g Moevenog keksa
Za glazuru:
100 g Bele čokolade za kuvanje
2 Kašike ulja
1 Kašika putera
Priprema:
U provrelo mleko sipati mak,promešati,dodati puter,vanilin šećer,prstohvat soli,izlomljenu čokoladu.Mešati da se čokolada i puter istope i na kraju umešati mleveni keks Skloniti fil sa šporeta da se prohladi 2-3 minuta.Filovati kore i ređati jednu na drugu.Svaku kada stavite malo pritisnite rukama.Poslednja kora koja se ne filuje.Tortu pokrijte foliju,stavite preko nje nešto teško i ostavite u frižideru da odstoji najmanje 2 sata.Za glazuru,otopiti čokoladu,ulje,puter na tihoj vatri i preliti kolač.Kada se kolač podpuno stegne,isecite na štangle.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment