Rozen torta sa makom i belom čokoladom

Sastojci: 1 Pakovanje kora za rozen tortu 400 g Maka 200 ml Vrućeg mleka 200 g Putera 2 Kesice vanilin šećera Prstohvat soli 80 g Mlečne čokolade 100 g Moevenog keksa Za glazuru: 100 g Bele čokolade za kuvanje 2 Kašike ulja 1 Kašika putera Priprema: U provrelo mleko sipati mak,promešati,dodati puter,vanilin šećer,prstohvat soli,izlomljenu čokoladu.Mešati da se čokolada i puter istope i na kraju umešati mleveni keks Skloniti fil sa šporeta da se prohladi 2-3 minuta.Filovati kore i ređati jednu na drugu.Svaku kada stavite malo pritisnite rukama.Poslednja kora koja se ne filuje.Tortu pokrijte foliju,stavite preko nje nešto teško i ostavite u frižideru da odstoji najmanje 2 sata.Za glazuru,otopiti čokoladu,ulje,puter na tihoj vatri i preliti kolač.Kada se kolač podpuno stegne,isecite na štangle. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru