Đumbus prženice
Sastojci:
18 Parčeta hleba
Za fil:
4-5 Jaja
150 ml Mleka
200 g Sira
150 g Dimljenih kobasica
200 g Parizera
So po potrebi ,origano
1 Paradajz
Središnji deo hleba
200 gr Sira koji se topi
3 Kašike kečapa
Priprema:
Umutiti 5 jaja viljuškom u umućena jaja dodajte vrlo malo soli ,150 ml mleka i možete krenuti sa pripremom hleba odvojićete ovako 2 parčeta tako što ćete jedan komad ili jedno parče hleba izdubiti izvadićete središnji deo ovako ćete pripremiti sve parčiće hleba koliko ste pripremili da bi ste pravili .Ovako pripremljen hleb ređaćete u jedan pleh obložen pek papirom za pečenje tako što ćete prvo umočiti donji deo koji je ceo zatim ovaj izrezani dro stavite preko i tako ćete poređati sve komade koliko god ste pripremili nakon što sam poređala rernu uključite odmah da se zagreje na 200 stepeni .Zatim ćete preostalo mlfko ijaja izručiti u činiju veću dodaćete sir oko 200 g,dodaću ovako 1 paradajz kome sam odstranila onaj mekaniji deo ovaj čvršći je samo ostao izrezala sam na sitnije kockice sve sastojke možete sami kombinovati zato ću dodati jedno 150 gr dimljene kobasice i jedno 200 gr izrendanog parizera izmešaću od začina možete dodati samo origano možete dodati i po svome ukusu šta volite i onda ću ove središnje komadiće koje sam izvukla sitno iskidati rukom i dodaću ih u ovu masu ponovo malo izmešajte špatulom .U središnji deo stavićete po malo kečapa kašičicom razmažite po dnu zatim ćete kašikom napuniti svaku od ovih rupica na svaku punjenu prženicu stavićete po malo rendanog kačkavalja i ako vam se rerna zagrejala ubacite na pečenje za 20 minuta bez suvišnog ulja dobićete zaista jedne ukusne prženice zaista jedan savršen doručak ili večeru a može verujte i ručak. Nskon samo 15 minuta na 200 stepeni.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment