Zapečen tikvice u sosu
Sastojci:
3 Srednje tikvice
250 g Krem sira
50 g Parmezana narendanog
1 Jaje,1 čen belog luka iseckanog sitno
So,biber po ukusu
Za sos od paradajza:
500 ml Pasiranog paradajza (pelata)
1 Manji crni luk,sitno iseckan
2 Čena belog luka,sitno iseckanog
1 Kašika maslinovog ulja
1 Kašičica suvog origana
So,biber po ukusu
Prstohvat šećera
Priprema:
Tikvice operite i isecite na tanke,uzdužne trake koristeći mandolinu ili nož.Posolite trake tikvica i ostavite ih da odstoje 15-20 minuta kako bi odpustile višak vode.Zatim ih isperite i osušite papirnim ubrusom.U posudu pomešajte parmezan,jaje,sitno iseckan beli luk,so,biber i svež bosiljak ili peršun ako koristite.Dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.Na svaku traku tikvica stavite po kašiku fila i zarolajte ih.Rolovane tikvice poređajte vatrostalnu posudu.U tiganj zagrejte maslinovo ulje i pržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast.Dodajte beli luk i propržite još 30 sekundi.Dodajte pasirani paradajz,origano,so,biber i prstohvat šećera.Kuvajte na srednjoj vatri 10-15 minuta dok se sos ne zgusne.Prelijte sosom od paradajza rolovane tikvice u vatrostalnoj posudi.Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta,dok tikvice ne omekšaju.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment