Zapečen tikvice u sosu

Sastojci: 3 Srednje tikvice 250 g Krem sira 50 g Parmezana narendanog 1 Jaje,1 čen belog luka iseckanog sitno So,biber po ukusu Za sos od paradajza: 500 ml Pasiranog paradajza (pelata) 1 Manji crni luk,sitno iseckan 2 Čena belog luka,sitno iseckanog 1 Kašika maslinovog ulja 1 Kašičica suvog origana So,biber po ukusu Prstohvat šećera Priprema: Tikvice operite i isecite na tanke,uzdužne trake koristeći mandolinu ili nož.Posolite trake tikvica i ostavite ih da odstoje 15-20 minuta kako bi odpustile višak vode.Zatim ih isperite i osušite papirnim ubrusom.U posudu pomešajte parmezan,jaje,sitno iseckan beli luk,so,biber i svež bosiljak ili peršun ako koristite.Dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.Na svaku traku tikvica stavite po kašiku fila i zarolajte ih.Rolovane tikvice poređajte vatrostalnu posudu.U tiganj zagrejte maslinovo ulje i pržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast.Dodajte beli luk i propržite još 30 sekundi.Dodajte pasirani paradajz,origano,so,biber i prstohvat šećera.Kuvajte na srednjoj vatri 10-15 minuta dok se sos ne zgusne.Prelijte sosom od paradajza rolovane tikvice u vatrostalnoj posudi.Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta,dok tikvice ne omekšaju. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru