Bećarac s mlevenim tunjevinom
Sastojci:
1 Veća glavica crnog luka
300 g Mlevene ćuretine
3 Žute paprike babure
300 g Zrelog paradajza
100 ml Soka od paradajza
120 g Feta sira
3 Jaja,ulje
Mleveni biber
Listići bosiljka,so
Priprema:
Crni luk očistiti i iseći na kockice ,paradajz i papriku takođe očistiti i iseći na krupnije kocke.U tiganju na malo ulja propržiti mlevenu ćuretinu da porumeni.Preručiti je u odvojenu činiju,poklopiti i ostaviti na toplom.U tiganj dodati malo ulja,pa ubaciti crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast.Dodati papriku i nastaviti prženje dok napola ne omekša.Umešati paradajz i sok,posoliti i pobiberiti i nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju,a suvišna tečnost ne uvri.Dodati prženu ćuretinu i promešati.Jelo odozgo posuti izmrvljenim feta sirom.Smanjiti temperaturu i više ne mešati.Napraviti tri udubljenja i u svaku razbiti po jedno jaje,poklopiti i nastaviti pečenje dok jaja ne budu gotova.Posuti listićima bosiljka.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment