Bećarac s mlevenim tunjevinom

Sastojci: 1 Veća glavica crnog luka 300 g Mlevene ćuretine 3 Žute paprike babure 300 g Zrelog paradajza 100 ml Soka od paradajza 120 g Feta sira 3 Jaja,ulje Mleveni biber Listići bosiljka,so Priprema: Crni luk očistiti i iseći na kockice ,paradajz i papriku takođe očistiti i iseći na krupnije kocke.U tiganju na malo ulja propržiti mlevenu ćuretinu da porumeni.Preručiti je u odvojenu činiju,poklopiti i ostaviti na toplom.U tiganj dodati malo ulja,pa ubaciti crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast.Dodati papriku i nastaviti prženje dok napola ne omekša.Umešati paradajz i sok,posoliti i pobiberiti i nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju,a suvišna tečnost ne uvri.Dodati prženu ćuretinu i promešati.Jelo odozgo posuti izmrvljenim feta sirom.Smanjiti temperaturu i više ne mešati.Napraviti tri udubljenja i u svaku razbiti po jedno jaje,poklopiti i nastaviti pečenje dok jaja ne budu gotova.Posuti listićima bosiljka. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru