Bećarac sa piletinom
Sastojci:
1 Veća glavica crnog luka
300 g Pilećeg belog mesa
3 Crvene paprike roge
300 g Zrelog paradajaza
100 ml Domsćeg soka od paradajza
Mleveni biber
3 Jajeta,ulje,so
Priprema:
Crni luk očistiti i iseći na kockice,papriku očistiti od semena i peteljke i iseći na krupnije kocke.Paradajz i piletinu takođe iseći na krupnije kocke.Piletinu posoliti i pobiberiti,pa propržiti u dubljem tiganju na malo zagrejanog ulja da blago porumeni.Dodati crni luk i kratko propržiti.Ubaciti crvenu papriku rogu i sve zajedno pržiti nekoliko minuta.Dodati svež paradajz i sok,posoliti i pobiberiti,pa nadalje dinstati povremeno mešajući dok suvišna tečnost ne uvri.Posoliti i pobiberiti po ukusu.Nakon što svi sastojci omekšaju,a tečnost uvri,u jelu napraviti tri udubljenje po jedno jaja,pa više ne mešati,već jelo poklopiti i ostaviti da se peče na umerenoj temperaturi nekoliko minuta dok jaja ne budu gotova.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment