Bećarac sa slaninom

Sastojci: 1 Veća glavica crnog luka 150 g Mesnate slanine 2 Žute paprike bybure 1 Mala tikvica 100 g Šampinjona 1 Veći paradajz 50 g Bebi spanaća 3 Jajeta 120 g Mladog sira Mleveni biber,ulje,so Priprema: Crni luk očistiti i iseći na kockice,slaninu na štapiće.Papriku,paradajz i tikvicu očistiti i iseći na krupnije kockice,šampinjone na listove.U tiganju na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast.Dodati slaninu i pržiti nekoliko minuta.Ubaciti papriku i tikvice i nastaviti prženje povremeno mešajući dok povrće napola ne omekša.Umešati šampinjone i paradajz,pa propržiti dok svi sastojci ne omekšaju,a suvišna tečnost ne uvri.Posoliti i pobiberiti po ukusu.Odozgo rasporediti bebi spanać .Napraviti tri udubljenja i razbiti u svako po jedno jaje.Smanjiti temperaturu,pa poklopiti i više ne mešati dok spanać ne svene,a jaja ne budu pečena.Gotovo jelo posuti izmrvljenim mladim sirom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru