Bećarac sa slaninom
Sastojci:
1 Veća glavica crnog luka
150 g Mesnate slanine
2 Žute paprike bybure
1 Mala tikvica
100 g Šampinjona
1 Veći paradajz
50 g Bebi spanaća
3 Jajeta
120 g Mladog sira
Mleveni biber,ulje,so
Priprema:
Crni luk očistiti i iseći na kockice,slaninu na štapiće.Papriku,paradajz i tikvicu očistiti i iseći na krupnije kockice,šampinjone na listove.U tiganju na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast.Dodati slaninu i pržiti nekoliko minuta.Ubaciti papriku i tikvice i nastaviti prženje povremeno mešajući dok povrće napola ne omekša.Umešati šampinjone i paradajz,pa propržiti dok svi sastojci ne omekšaju,a suvišna tečnost ne uvri.Posoliti i pobiberiti po ukusu.Odozgo rasporediti bebi spanać .Napraviti tri udubljenja i razbiti u svako po jedno jaje.Smanjiti temperaturu,pa poklopiti i više ne mešati dok spanać ne svene,a jaja ne budu pečena.Gotovo jelo posuti izmrvljenim mladim sirom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment