Čokoladni sladoled

Sastojci: 550 ml Punomasnog mleka 150 ml Slatke pavlake 180 g Šećera 50 g Kakaoa 6 Žumanaca 1 Kašičica kukuruznog skroba 70 g Glukoze ili meda Priprema: Umutiti žumanca sa šećerom i dodajte kukuruzni skrob.Pomešajte mleko,slatku pavlaku,i glukozu ili med i kuvajte na laganoj vatri.Kada proključa,sipajte preko umućenih žumanaca.Masu vratite u šerpu i kuvajte uz mešanje još dva minuta,pazeći da ne proključa.Odvojte šolju još vrele smese i u nju dodajte još prosejan kakao-prah.Dobro izmešajte,vratite u šerpu i pomešajte s ostalim kremom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru