Gaspaćo sa krutonima

Sastojci: 300 ml Pasiranog paradajza 2 Komada svežeg paradajza 1 kašika maslinovog ulja 1 Zelena šilja paprika 1 Manja glavica crnog luka Prstohvat soli 6 Komada maslina bez koštica 50 g Kukuruza šećerca Kruton od hleba Priprema: Paradajz potopite u ključalu vodu i ostavite tako deset minuta.Zatim ga izvadite iz vode i oljuštite.Stavite u blender paradajz,papriku,maslinovo ulje i pola glavice crvenog luka.Sve lepo izblendirajte i procedite.Pomešajte sa pasiranim paradajzom,posolite ako je potrebno,zatim umešajte kuvani kukuruz,iseckane masline i par kolutova crvenog luka.Dobro ohladite u frižideru,ukrasite peršunovim listom i poslužite sa krutonima koje ste propržili na malo ulja,a možete da servirate gaspačo i sa tostiranim hlebom. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru