Gaspaćo sa krutonima
Sastojci:
300 ml Pasiranog paradajza
2 Komada svežeg paradajza
1 kašika maslinovog ulja
1 Zelena šilja paprika
1 Manja glavica crnog luka
Prstohvat soli
6 Komada maslina bez koštica
50 g Kukuruza šećerca
Kruton od hleba
Priprema:
Paradajz potopite u ključalu vodu i ostavite tako deset minuta.Zatim ga izvadite iz vode i oljuštite.Stavite u blender paradajz,papriku,maslinovo ulje i pola glavice crvenog luka.Sve lepo izblendirajte i procedite.Pomešajte sa pasiranim paradajzom,posolite ako je potrebno,zatim umešajte kuvani kukuruz,iseckane masline i par kolutova crvenog luka.Dobro ohladite u frižideru,ukrasite peršunovim listom i poslužite sa krutonima koje ste propržili na malo ulja,a možete da servirate gaspačo i sa tostiranim hlebom.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment