Mediteranski bećarac
Sastojci:
1 Veća glavica crnog luka
50 g Zelenih maslina
3 Crvene paprike roge
250 g Zrelog paradajza
1 Čen belog luka
250 g Tunjevine iz konzerve
6 Jaja
Mleveni biber
Bosiljak ,ulje,so
Priprema:
Crni luk očistiti i iseći na kockice,papriku očistiti od semena i peteljki,pa iseći na krupnije kocke.Paradajz takođe iseći na krupnije kocke,beli luk ispasirati.Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti iz suvišne masnoće.U tiganju na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast.Dodati crvenu rogu,papriku i masline,pa nadalje pržiti povremeno mešajući nekoliko minuta.Ubaciti pasirani beli luk i kratko propržiti.Dodati paradajz i nadalje dinstati dok svi sastojci ne omekšaju,a suvišna tečnost ne uvri.U odvojenoj činiji umutiti jaja i sipati ih u tiganj s povrćem.U nekoliko navrata promešati da se ravnomerno ispeku.Gotovo jelo posoliti i pobiberiti,te odozgo posugi tunjevinom.
Projatno 😘
Comments
Post a Comment