Mediteranski bećarac

Sastojci: 1 Veća glavica crnog luka 50 g Zelenih maslina 3 Crvene paprike roge 250 g Zrelog paradajza 1 Čen belog luka 250 g Tunjevine iz konzerve 6 Jaja Mleveni biber Bosiljak ,ulje,so Priprema: Crni luk očistiti i iseći na kockice,papriku očistiti od semena i peteljki,pa iseći na krupnije kocke.Paradajz takođe iseći na krupnije kocke,beli luk ispasirati.Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti iz suvišne masnoće.U tiganju na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast.Dodati crvenu rogu,papriku i masline,pa nadalje pržiti povremeno mešajući nekoliko minuta.Ubaciti pasirani beli luk i kratko propržiti.Dodati paradajz i nadalje dinstati dok svi sastojci ne omekšaju,a suvišna tečnost ne uvri.U odvojenoj činiji umutiti jaja i sipati ih u tiganj s povrćem.U nekoliko navrata promešati da se ravnomerno ispeku.Gotovo jelo posoliti i pobiberiti,te odozgo posugi tunjevinom. Projatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru