Musaka od karfiola
Sastojci:
1 Veća glavica karfiola
400 g Mešanog mlevenog mesa
2 Glavice crnog luka
100 ml Soka od paradajza
1/2 Kašičice origana
50 g Putera
2 Kašike brašna
350 ml Mleka ,2 jaja
50 g Rendanog parmezana
2 Kašike seckanog peršuna
Mleveni biber
Priprema:
Karfiol očistiti od stabljike i spoljnjih listova,pa iskidati na krupnije cvetove.Cvegove karfiola obariti u slanoj vodi,a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.Posebno pripremiti fil od mesa.Crni luk očistiti i iseći na kockice pa propržiti na malo ulja.Dodati mleveno meso i pržiti neprekidno mešajući dok meso ne promeni boju.Sipati sok od paradajza,pa nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.Posebno pripremiti preliv.U šerpicu rastopiti puter,pa dodati brašno i kratko propržiti neprekidno mešajući.Postepeno sipati toplo mleko i nadalje kuvati mešajući žicom dok se ne zgusne.Dodati parmezan,seckani peršun,posoliti i pobiberiti.U projlađen sos umešati jaja.Vatrostalnu činiju nauljiti i u nju rasporediti karfiol tako da spolja strana cvetova bude okrenuta nadole.Preko karfiola naneti fil od mesa,i preliti ga bešamel sosom.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Dok korica preliva blago ne porumeni.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment