Musaka od karfiola

Sastojci: 1 Veća glavica karfiola 400 g Mešanog mlevenog mesa 2 Glavice crnog luka 100 ml Soka od paradajza 1/2 Kašičice origana 50 g Putera 2 Kašike brašna 350 ml Mleka ,2 jaja 50 g Rendanog parmezana 2 Kašike seckanog peršuna Mleveni biber Priprema: Karfiol očistiti od stabljike i spoljnjih listova,pa iskidati na krupnije cvetove.Cvegove karfiola obariti u slanoj vodi,a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.Posebno pripremiti fil od mesa.Crni luk očistiti i iseći na kockice pa propržiti na malo ulja.Dodati mleveno meso i pržiti neprekidno mešajući dok meso ne promeni boju.Sipati sok od paradajza,pa nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.Posebno pripremiti preliv.U šerpicu rastopiti puter,pa dodati brašno i kratko propržiti neprekidno mešajući.Postepeno sipati toplo mleko i nadalje kuvati mešajući žicom dok se ne zgusne.Dodati parmezan,seckani peršun,posoliti i pobiberiti.U projlađen sos umešati jaja.Vatrostalnu činiju nauljiti i u nju rasporediti karfiol tako da spolja strana cvetova bude okrenuta nadole.Preko karfiola naneti fil od mesa,i preliti ga bešamel sosom.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Dok korica preliva blago ne porumeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru