Musaka s patliđanom

Sastojci: 2 Veća krompira 150 ml Soka od paradajza 2 Srednja paradajza 1 Manja glavica crnog luka 300 g Mlevenog svinjskog mesa 1 Kašika paste od paradajza 150 g Kačkavalja 30 g Putera 1 Puna kašika brašna 300 ml Mleka 20 g Parmezana Mleveni biber,ulje,so Priprema: Krompir obariti zajedno s lukom,a zatim ga ohladiti,oguliti i iseći na osam debljih kolutova.Patlidžan oprati i zajedno s ljuskom iseći na kolutove(24 koluta).Posoliti ih i ostaviti da puste sok,a zatim ih prebrisati papirnim ubrusom i propržiti u tiganju na malo ulja da blago porumene s obe strane.Za pripremu fila,crni luk očistiti i iseći na kockice,pa propržiti na malo ulja da postane staklast.Dodati mleveno meso i pržiti neprekidno mešajući dok meso ne promeni boju.Dodati pastu od paradajza,posoliti i pobiberiti,pa nadalje dinstati dolivajući pomalo vode desetak minuta.Za pripremu preliva,u šerpicu otopiti puter,pa dodati brašno i kratko pržiti.Sipati vruće mleko,pa kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući žicom dok se ne zgusne.Posoliti po ukusu i umešati rendani parmezan.U tepsiju sipati sok od paradajza,poslagati kolutove obarenog krompira preko njih naneti po kolut prženog patlidžana i staviti po kašiku fila od mesa.Prekriti još jednim kolutom patlidžana,naneti mesni fil i završavati patlidžanom.Filovano povrće preliti sa malo bešamel sosa i odozgo staviti po list sira.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru