Musaka s tikvicama
Sastojci:
2 Srednje tikvice
2 Jajeta
120 g Prezli
50 g Parmezana
1 Veća glavica crnog luka
600 g Pilećeg belog mesa
Ulje,so
Za preliv:
3 Jajeta
200 ml Mleka
200 ml Pavlake za kuvanje
100 g Kisele pavlake
Priprema:
Vrhove tikvica odseći,a zatim uzdužno zajedno s korom iseći na listove debljine 3 mm.Posoliti ih i ostaviti da puste sok.U plitkoj činiji pomešati parmezan i prezle.Listove tikvica prebrisati kuhinjskim ubrusom,umočiti ih u umućena jaja,a zatim uvaljati u smesu od prezli i parmezana.Za pripremu fila,crni luk očistiti i iseći na kockice pa propržiti na malo ulja.Dodati mlevenu piletinu,te sve zajedno pržiti dok meso blago ne porumeni.Za pripremu preliva,u činiju umutiti jaja,mleko,kiselu pavlaku za kuvanje.Posoliti po ukusu.Četvrtasti kalup ili tepsiju dimenzija 20×20 cm nauljiti i prekriti paniranim listovima tikvica.Preko njih naneti polovinu fila od mesa i preliti s malo smese od jaja.Postupak filovanja ponoviti još jednom,pa završiti s listovima tikvice i preliti ostatkom preliva.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sat vremena.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment