Najlepše voće u čaši
Sastojci:
Po kugla sladoleda od banane ,kajsije i breskve
150 g Sezonskog voća po izboru
2 Kašike likera od breskve
Kašika šećera u prahu
Za dekoraciju:
Umućena slatka pavlaka ,voćni sirup po izboru,dekorativni keksić
Za 1 kg sladoleda 660 ml punomasnog mleka
160 g Šećera
200 ml Slatke pavlake
Pola kašičice meda
Kašičica kukuruznog skroba
200 g Očišćenih banana
150 g Očišćenih kajsija
150 g Očišćenih breskvi
Priprema:
Za sladoled pomešajte pavlaku s mlekom i to skuvajte.U posebnoj posudi pomešajte šećer,med,skrob i neprekidno muteći dodajte ključalo mleko i pavlaku.Dobro izmešajte i vratite u šerpu u kojoj su se kuvali.Neprekidno mešajući,kuvajte još dva minuta,ali vodite računa da ne provri.Masu preručite u drugu posudu i snažno mešajte deset minuta.Razlijte u tri činije,pa u svaku dodajte po jednu vrstu očišćenog i izgnječenog voća.Za kup u dubljem sudu izmešajte najmanje četiri vrste iseckanog voća.Pospite šećerom u prahu i prelijte likerom od breskve.U staklenu čašu prvo stavite naseckano voće,a zatim tri kugle sladoleda različitih ukusa.Prelijte voćnim sirupom i ukrasite po želji.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment