Pasta sa pečenim povrćem
Sastojci:
400 g Čeri paradajza
2 Manje glavice crnog luka
3 Čena belog luka
60 ml Maslinovog ulja
1 Palovanje paste po izboru
2 Kašičice suvog biljnog začina
1 i 1/2 Kašičice šećera
1 Srednja tikvica
1/2 Kašičice origana
1 Kašičica seckanog peršuna
Čili po ukusu,so
40 g Parmezana
Po želji malo tostiranog pinjola
Priprema:
Čeri paradajz prepolovite,luk očistite i isecite na deblje komade,pa u pleh obložen pek papirom poređajte isečeno povrće i beli luk isečen na listiće.Sve prelijte maslinovim uljem,pospite biljnim začinom i šećerom,pa promešajte i rasporedite u tanak sloj.Pecite 5 minuta ispod grila u rerni zagrejanoj na 220 stepeni,pa dodajte tikvice isečene na kockice i pecite još 10 minuta.U međuvremenu skuvajte testeninu u posoljenoj vodi,ocedite i pomešajte sa pečenim povrćem koje ste iz pleha presuli u činiju zajedno sa sokovima.Začinite bosiljkom,origano ,peršunom,čilijem i solju,pa poslužite toplo i ohlađeno u frižiddru.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment