Pasta sa pečenim povrćem

Sastojci: 400 g Čeri paradajza 2 Manje glavice crnog luka 3 Čena belog luka 60 ml Maslinovog ulja 1 Palovanje paste po izboru 2 Kašičice suvog biljnog začina 1 i 1/2 Kašičice šećera 1 Srednja tikvica 1/2 Kašičice origana 1 Kašičica seckanog peršuna Čili po ukusu,so 40 g Parmezana Po želji malo tostiranog pinjola Priprema: Čeri paradajz prepolovite,luk očistite i isecite na deblje komade,pa u pleh obložen pek papirom poređajte isečeno povrće i beli luk isečen na listiće.Sve prelijte maslinovim uljem,pospite biljnim začinom i šećerom,pa promešajte i rasporedite u tanak sloj.Pecite 5 minuta ispod grila u rerni zagrejanoj na 220 stepeni,pa dodajte tikvice isečene na kockice i pecite još 10 minuta.U međuvremenu skuvajte testeninu u posoljenoj vodi,ocedite i pomešajte sa pečenim povrćem koje ste iz pleha presuli u činiju zajedno sa sokovima.Začinite bosiljkom,origano ,peršunom,čilijem i solju,pa poslužite toplo i ohlađeno u frižiddru. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru