Piletina s povrćem u bešamelu
Sastojci:
2 Srednje glavice crnog luka
600 g Pilećeg belog mesa
200 g Šampinjona
200 g Tikvice
150 g Kačkavalja
Mleveni biber,ulje,so
Za bešamel sos:
40 g Putera
40 g Parmezana
2 Kašike brašna
400 ml Mleka,so
Priprema:
Crni luk očistiti i iseći na kockice,piletinu iseći na krupnije kocke,šampinjone na listove,a tikvicu na štapiće.U šerpi na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast.Dodati šampinjone i nadalje pržiti dok suvišna tečnos ne uvri.Ubaciti tikvice i sve zajedno kratko propržiti.Posoliti i pobiberiti po ukusu.Za pripremu sosa,puter otopiti,pa dodati brašno i kratko propržiti.Postepeno sipati toplo mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući žicom dok se ne zgusne.U gotov sos umešati parmezan i dodati malo soli po ukusu.Povrće s piletinom prebaciti u nauljenu vatrostalnu činiju i preliti bešamel sosom.Odozgo posuti rendanim kačkavaljam i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment