Piletina s povrćem u bešamelu

Sastojci: 2 Srednje glavice crnog luka 600 g Pilećeg belog mesa 200 g Šampinjona 200 g Tikvice 150 g Kačkavalja Mleveni biber,ulje,so Za bešamel sos: 40 g Putera 40 g Parmezana 2 Kašike brašna 400 ml Mleka,so Priprema: Crni luk očistiti i iseći na kockice,piletinu iseći na krupnije kocke,šampinjone na listove,a tikvicu na štapiće.U šerpi na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast.Dodati šampinjone i nadalje pržiti dok suvišna tečnos ne uvri.Ubaciti tikvice i sve zajedno kratko propržiti.Posoliti i pobiberiti po ukusu.Za pripremu sosa,puter otopiti,pa dodati brašno i kratko propržiti.Postepeno sipati toplo mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući žicom dok se ne zgusne.U gotov sos umešati parmezan i dodati malo soli po ukusu.Povrće s piletinom prebaciti u nauljenu vatrostalnu činiju i preliti bešamel sosom.Odozgo posuti rendanim kačkavaljam i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru