Pirinač,kari i pečurke
Sastojci:
200 g Šampinjona
1 Čaša od 200 ml Pirinča
2 Šargarepe
1 Glavica crnog luka
1/2 Kašičice belog luka u prahu
1 Kašičica karija
1 Kašika maslinovog ulja
1 Kašičica suvog biljnog začina,so,biber
Priprema:
Pažljivo operite pirinač i kratko ga prokuvajte.Očistite u blenderu usitnite luk i šargarepu.Na malo maslinovog ulja propržite izblendirani luk i šargarepu 5-6 minuta uz povremeno mešanje,pa dodajte i iseckane šampinjone.Sipajte malo vode i dinstajte par minuta.Dodajte pirinač,začinite pažljivo karijem i ostalim navedenim začinima,a po potrebi dodajte malo tople vode i mešajte dok se zrno ne skuva al dente pazeći da se pirinač ne prokuva.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment