Pirinač,kari i pečurke

Sastojci: 200 g Šampinjona 1 Čaša od 200 ml Pirinča 2 Šargarepe 1 Glavica crnog luka 1/2 Kašičice belog luka u prahu 1 Kašičica karija 1 Kašika maslinovog ulja 1 Kašičica suvog biljnog začina,so,biber Priprema: Pažljivo operite pirinač i kratko ga prokuvajte.Očistite u blenderu usitnite luk i šargarepu.Na malo maslinovog ulja propržite izblendirani luk i šargarepu 5-6 minuta uz povremeno mešanje,pa dodajte i iseckane šampinjone.Sipajte malo vode i dinstajte par minuta.Dodajte pirinač,začinite pažljivo karijem i ostalim navedenim začinima,a po potrebi dodajte malo tople vode i mešajte dok se zrno ne skuva al dente pazeći da se pirinač ne prokuva. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru