Pogača sa heljdom i maslacem

Sastojci: 500 gr Običnog brašna 3-4 Kašike heljdinog brašna 3-4 Kašike raženog brašna 3-4 Kašike ječmenog brašna 1 Kašičica soli 1 Vrećica suhog kvasca Topla voda po osećaju da testo ne bude premekano niti pretvrdo 50 ml Maslaca rastopljenog Priprema: U vanglu dodati ječmeno brašno,heljdino brašno,raženo brašno,obično brašno,1 kašičicu soli dodam ,1 kesicu suvog kvasca umesimo testo.Sada ću ga pokriti da nadolazi pa posle nastavljamo.Evo testo je narastilo sad ću ga premesiti.Podeliti na manje obgice malo ga rastanjiti posuti rastopljenim maslacem pa ću svaku lopticu rastegnut ređati jednu preko druge premazati maslacem pa premesiti testo.Sada ću da nauljim pleh staviću pogaču u tepsiju sada ću je pokriti ponovo da naraste.Uključiti rernu na 220 stepeni . Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru