Posna supa sa knedlama
Sastojci
2-3 Šargarepe
Parče celera(može paškanat ili koren celera
1 Manja glavica crnog luka
Peršun po želji
So,suvi začin i biber po ukusu
Rezanci ili neka testenina za supu
Za knedle:
4 Kašike belog brašna
4 Kašike pšeničnog griza
1 Kašičica praška za pecivoMalo soli i suvog začina
Na vrh kašičice kurkume
Isto toliko bibera
Svež peršun ako volite
1 Kašika ulja
80 ml Vode
Priprema:
Nasecjajte povrće i ubacite ga u ključalu vodu da se kuva par minuta,za to vreme napravite knedle.Čim se povrće skuvalo posle 5 minuta,pravite knedle i ubacite ih u supu,poklopite šerpu,a zatim kuvajte još 5-7 minuta.Ukoliko ubacujtete testeninu,stavite je odmah nakon knedli da bi sve bilo gotovo u isto vreme.Na kraju dodajte samo malo sveže naseckanog peršuna.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment