Šnicle u sosu od povrća

Sastojci: 600 g Pilećeg belog mesa 100 g Brašna 2 Srednje glavice crnog luka 2 Srednje šargarepe 1 Kriška korena celera 1 Kriška pirea od paradajza 150 g Tikvice 400 ml Pileće supe Ulje,mleveni biber,so Priprema: Pileće belo meso iseći na šnicle,posoliti ih i pobiberiti po ukusu,pa uvaljati u brašno.Crni luk očistiti i iseći na kockice,šargarepu i koren celera oguliti i isitniti u električinim secku.Tikvicu izrendati nakrupno.U većem tiganju zagrejati malo ulja i propržiti na njemu pileće šnicle s brašnom.Kratko ih pržiti i sa jedne i sa druge strane,a zatim izvaditi i ostaviti na toplom.U masnoću od piletine dodati crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast.Dodati seckanu šargarepu i celer,te sve zajedno kratko propržiti.Ubaciti pire od paradajza i tikvicu,te pržiti još nekoliko minuta.Nadalje dinstati dolivajući po malo pileće supe dok povrće ne omekša.Dinstati povrće s preostalom supom izmiksati u blenderu.Kašu vratiti u tiganj,posoliti je i pobiberiti,pa ubaciti u nju prženu piletinu i sve zajedno kratko prodinstati.Gotovo jelo po želji poslužiti uz pire krumpir. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru