Šnicle u sosu od povrća
Sastojci:
600 g Pilećeg belog mesa
100 g Brašna
2 Srednje glavice crnog luka
2 Srednje šargarepe
1 Kriška korena celera
1 Kriška pirea od paradajza
150 g Tikvice
400 ml Pileće supe
Ulje,mleveni biber,so
Priprema:
Pileće belo meso iseći na šnicle,posoliti ih i pobiberiti po ukusu,pa uvaljati u brašno.Crni luk očistiti i iseći na kockice,šargarepu i koren celera oguliti i isitniti u električinim secku.Tikvicu izrendati nakrupno.U većem tiganju zagrejati malo ulja i propržiti na njemu pileće šnicle s brašnom.Kratko ih pržiti i sa jedne i sa druge strane,a zatim izvaditi i ostaviti na toplom.U masnoću od piletine dodati crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast.Dodati seckanu šargarepu i celer,te sve zajedno kratko propržiti.Ubaciti pire od paradajza i tikvicu,te pržiti još nekoliko minuta.Nadalje dinstati dolivajući po malo pileće supe dok povrće ne omekša.Dinstati povrće s preostalom supom izmiksati u blenderu.Kašu vratiti u tiganj,posoliti je i pobiberiti,pa ubaciti u nju prženu piletinu i sve zajedno kratko prodinstati.Gotovo jelo po želji poslužiti uz pire krumpir.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment