Zapečen a piletina sa testeninom
Sastojci:
400 g Pilećeg belog mesa
150 g Mesnate slanine
300 g Integralne testenine
1 Veza mladog luka
250 g Kačkavalja
500 ml Pavlake za kuvanje
500 ml Pileće supe
Mleveni biber,ulje,so
Priprema:
Pileće belo meso i mesnatu slaninu iseći na štapiće ,mladi luk na kolutove,a kačkavalj na tanke listove.U tiganju na malo ulja propržiti piletinu da blago porumeni.Dodati slaninu,te sve zajedno pržiti oko 2 minuta.Zemljanu posudu nauljiti i posuti po dnu malo suve integralne testenine,odozgo rasporediti malo piletine sa slaninom,prekriti listovima sira i posuti mladim lukom.Isti postupak filovanja ponavljati dok se nd utroši pripremljeni materijal,završavati testeninom.Posebno umutiti pavlaku za kuvanje i pileću supu,te prelivati preko sastojaka u činiju da ogreznu.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok testenina ne nybubri i ne upije suvišnu tečnost.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment