Zapečen a piletina sa testeninom

Sastojci: 400 g Pilećeg belog mesa 150 g Mesnate slanine 300 g Integralne testenine 1 Veza mladog luka 250 g Kačkavalja 500 ml Pavlake za kuvanje 500 ml Pileće supe Mleveni biber,ulje,so Priprema: Pileće belo meso i mesnatu slaninu iseći na štapiće ,mladi luk na kolutove,a kačkavalj na tanke listove.U tiganju na malo ulja propržiti piletinu da blago porumeni.Dodati slaninu,te sve zajedno pržiti oko 2 minuta.Zemljanu posudu nauljiti i posuti po dnu malo suve integralne testenine,odozgo rasporediti malo piletine sa slaninom,prekriti listovima sira i posuti mladim lukom.Isti postupak filovanja ponavljati dok se nd utroši pripremljeni materijal,završavati testeninom.Posebno umutiti pavlaku za kuvanje i pileću supu,te prelivati preko sastojaka u činiju da ogreznu.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok testenina ne nybubri i ne upije suvišnu tečnost. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru