Žele pita
Sastojci za podlogu:
250 g Keksa
120 g Otopljenog maslaca
Kora jedne pomorandže
Za krem:
1,2 L Mleka
4 Jajeta
150 g Šećera
3 Kašike gustina
1 Kašičica ekstrakta vanile
Kora 1 limuna
Sok od pola limuna
100 g Maslaca
Za voćni žele:
500 g Voća po izboru
3 Kašike šećera
2 Kašike gustina
1 Kašičica ekstrakta vanile
Sok od 1 Pomorandže
Priprema:
Keks sameljite u blenderu,dodajte mu otopljeni maslac i koru pomorandže.Promfšajte,te utisnite u kalup za tart.Koru pecite 10 minuta na 180 stepeni,pa ohladite.Zakuvajte 800 ml mleka,a jaja,šećer,gustin,vanilu i ostatak mleka promešajte,sipajte u vrelo mleko,pa skuvajte kao puding.Ohladite i umešajte sok i limunovu koricu.Maslac umutite,dodajte ga hladnom kremu,te ga rasporedite preko kore.Voće prokuvajte sa šećerom i sokom od pomorandže.Gustin izmešajte sa malo vode,dodajte voću i kuvajte dok se ne zgusne.Dodajte vanilu,pa pustite da se ohladi.Hladni voćni žele premažite preko krema.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment